Miten pikkujouluja vietellään?

Oletko sinä tullut vietellyksi yrityksen joulukinkereissä tai työpaikan kuusijuhlassa? Oma kokemukseni pikkujoulujen viettämisestä on ollut hyvin yksisuuntaista – olen ollut niissä poikkeuksetta töissä. Viettelys on jäänyt osaltani esittävän taiteeni varaan. Marginaaliviihdettä tekevänä yrittäjänä, jonka toimiala on estradi-show, on yhtenä merkittävänä kaupankäyntinä ollut juuri tilauksesta tehtävät ohjelmat.

Onhan se sitten varmasti hauskaa ja tuleehan se ”Paula Koivuniemi”?

Ylivoimaisesti eniten tilausesityksiä on tullut tehtyä juuri yritysten joulukemuissa. Vielä parisenkymmentä vuotta sitten kierrettiin saman illan aikana neljätkin juhlat rynkyttämässä Tina Turneria ja kuuntelemassa Tomppaa Koivuniemen tahtiin. Juhlapaikat vaihtelivat toimistoauloista Finlandia-taloon ja meno oli sitä reippaampaa, mitä myöhempään ajankohtaan illasta show oli tilattu. Välillä sitä sai venyä ihmisenä ihan jeesukseksi, että pystyi vetämään pokalla ohjelmansa läpi vaikka yleisö oli omituista tai niin maistissa, ettei sitä kiinnostanut mitä lavalla tapahtui. Toisella keikalla taas tähdet sattuivat oikeaan asentoon ajoituksen ollessa oli oikea – toisin sanoen tarpeeksi aikaisin illasta – ja silloin mylvivä yritysporukka otti kaiken irti huulisynkkaavasta Vicky Rostista ja sai sata salamaa mukaan loppuiltaansa.

Itse lauantaiaamuna herätessä oli sesonkiaikana välillä hakusessa motivoitua illan keikkarupeamaan kun takana oli viikolta jo useampi monen keikan ilta. Assarini kuitenkin sai virkistymään pikkujoulujen yllätystähden kehottamalla nyt vaan piristäytymään, että kohta lähdetään taas kiertämään illaksi kaupunkia.

Pikkujoulujen kohokohta

Drag-tähtenä olen ollut pikkujoulujen ja yritystilaisuuksien yllätysesiintyjä lähes poikkeuksetta. Sain aina kävellä lavalle oman show-musiikin alkaessa niin, ettei yleisöllä ollut välttämättä hajuakaan siitä mitä tai kuka tuleman pitää. Siinä oli esiintyjällä aika hyvät paineet lunastaa oma paikkansa ja täyttää tilaajan toive siitä, että tänä vuonna joulujuhlaan ostettu yllätyslahja puree henkilöstöön. Illan kolmannella keikalla ei ole kokenut enää niin suurta painetta siitä, että oma elämä on yhtä yllätystä muille. Asiaan auttaa armottoman tiukka siirtymistahti keikkapaikalta toiselle assarin pakatessa esiintymisasuja sitä mukaa matkalaukkuun, kun yllätystähti vaihtaa niitä päälleen show’n edetessä. Piiskaryyppy huiviin tähdelle ennen seuraavaa yllätysmomenttia ja hyvä, että matkalla autonratissa istuu teknikko, jota sama poliisi puhalluttaa jo kolmatta kertaa kun aina vaan uudestaan joudutaan kulkemaan saman risteysalueen läpi. Tosin kolmannella kerralla virkamies näyttää meille, että menkää vaan eteenpäin, kun tunnistaa teknikon ratissa.

Toisenlaiset pikkujoulut

Tänä vuonna vietän pikkujouluni teatterin estradille ja yleisöön tulee niin yrittäjiä vieraidensa kanssa kuin juhlivia kaveriporukoita. Koska nykyään vedän biisit keikalla vahvasti omalla tulkinnalla ja äänelläni, on tunnelma intensiivisempi ja henkilökohtaisempi. Lupaan nauraa enemmän itselleni tai tälle esiintyvälle alter egolleni. Hauskaa pidetään joka tapauksessa – minun kustannuksellani!

Teatteri Avoimet Ovet 26.11.-10.12. | 5 esitystä

Ja pikkujoulujen lähtölaukauskin on jo seitsemän aikaan illalla. Tähdet on varmasti kohdallaan.
Joulu on antamisen aikaa!
Joten ilolla annetaan!

Tule pikkujouluihin!

www.avoimetovet.fi

www.lippu.fi

Recommended Posts